Czarcia Łapa – nowa restauracja Janusza Palikota

bottle-wodkaJanusz Palikot pracuje nad otwarciem restauracji „Czarcia Łapa” w Lublinie. Jak mówi sam przedsiębiorca ma w restaurację tchnąć nowego ducha. Wraz z zespołem Alembik Polska realizuje swoje biznesowe marzenia o produkcji wódki pod własnym nazwiskiem oraz budowie sieci lokalnych Alkotek. To przestrzeń spotkań i degustacji, w których wysokogatunkowe trunki rzemieślnicze będą produkowane na miejscu w specjalnych urządzeniach – alembikach.

Czarcia Łapa – Restauracja działała na rynku w Lublinie nieprzerwanie od końca lat 50. XX w. aż do zeszłego roku, kiedy zarządzająca nią spółka One Lewak z powodu pandemii koronawirusa całkowicie zawiesiła działalność gastronomiczną.

Lokal ma wchodzić w skład restauracji z alembikiem do destylacji kraftowych alkoholi opartych na lokalnych recepturach, z chlebem wypiekanym na miejscu. Przez cały rok tętniąca życiem kulturalnym.

32f7c6b7-c1c8-5565-a9f9-d16250809784_w_830czarcia_lapa_palikot-horeca

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wydarzenia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *